Název: AGAR prášek
Latinsky: AGAR PLV.
Kategorie: Byliny a koření
kód | balení | bez. DPH | DPH | s DPH |
1931 | 50g | 168,- | 15 % | 194,- |
1932 | 100g | 301,- | 15 % | 347,- |
1933 | 250g | 692,- | 15 % | 796,- |
1934 | 500g | 1348,- | 15 % | 1 551,- |
1935 | 1000g | 2655,- | 15 % | 3 054,- |
Agar je látka tvořená z 96% polysacharidem skládajícím se zejména z agarózy a agaropektinu. Rostlinná "želatina" je vyráběna z některých druhů mořských řas. Její využití jako první objevili obyvatelé Číny a Japonska na počátku našeho letopočtu. Je zcela nekalorická a má léčivé účinky, které jsou prospěšné našemu organismu.
Použití agaru v kuchyni
Agar dokáže sto procentně nahradit běžnější živočišnou želatinu. Jeho želírovací schopnost je dokonce několikanásobně větší. Nejprve musíme nechat agar jako běžnou želatinu rozpustit ve studené vodě a poté přivést k varu. Hned poté ztlumíme plamen a vaříme už jen velmi mírně po dobu 2 minut. Agar tuhne již při 30-ti stupních celsia a pevné podoby postupně dosáhneme při pokojové teplotě. Použití agaru se od klasické želatiny neliší. Výborný je na přípravu zákusků, aspiků a k zahušťování místo jíšky.
© 2006 - 2012 Bylinky KOTTAS - bylinky, léčivé bylinky, čajové směsi, koření E-mail: byliny@beril.cz Telefon: +420 777764602
[Bezpečnost a ochrana osobních údajů]
[www.kama.kcppump.eu]
[www.kcppump.eu]
[www.norma.kcppump.eu]
[www.beril.cz]
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter. Textové chyby vyhrazeny. Veškeré ceny jsou v Kč.
Změna cen vyhrazena. Uvedené ceny jsou pouze orientační a mohou být upraveny dle aktualní ceny produktu. Aktualní cenu si vyžádejte na čísle +420 777764602 nebo pomocí emailu byliny@beril.cz